Lehed

laupäev, 2. veebruar 2013

Apelsini-pähklipätsid

 
Väga head küpsised, mis pealt krõbedad ja seest pehmed. Kuna küpsised on küllaltki niisked seest, siis säilivad paar päeva väga head. Meil nad nii kaua muidugi ei säili, aga no nii igaks juhuks mainin ära:). Retsept on pärit Pereköögi kokaraamatust ja on väikeste muudatustega.

35 tk

Vaja läheb:
100 g toasooja võid
85 g suhkrut
80 g pruuni suhkrut (kasutasin võrdetes osades demerarat ja heledat muscovadot, võib ka fariinsuhkrut kasutada)
125 g tumedat šokolaadi metspähklitükkidega
1 muna
2 tl riivitud apelsinikoort
1 tl vanillisuhkrut
250 g nisujahu
0,75 tl soodat
0,25 tl soola


Vahusta pehme või suhkrutega. Lisa sulatatud šokolaad, muna, riivitud apelsinikoor ja vanillisuhkur. Sega omavahel jahu, sooda ja sool ning sega taigna hulka. Vormi käte vahel väikesed pätsikesed (~ 20 g/tk), tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes piisavad vahed pätside vahele (~ 5 cm). Küpseta 180 kraadises ahjus (pöördõhuga) 10-12 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar