neljapäev, 28. juuni 2012

Porgandikook


Lihtne porgandikook, mille retsepti leidsin GoodFoodist.

Vaja läheb:
175 g heledat muscovado suhkrut
175 ml päevalille õli (mina kasutasin rapsiõli)
3 suuremat muna
140 g riivitud porgandit (u.3 keskmise suurusega porgandist)
100 g rosinaid
1 suure apelsini riivitud koor
175 g isekerkivat jahu (asendasin: 165 g nisujahu + 1,5 tl küpsetuspulbrit + 1,5 tl peenemat soola)
1 tl soodat (orig. nägi ette spl)
1 tl kaneeli (orig. nägi ette spl)
1/2 tl riivitud muskaatpähklit (orig. nägi ette spl)

Glasuur:
110 g tuhksuhrut
1-2 spl apelsini mahla

Tee ettevalmistused. Vooderda 23 cm läbimõõduga ümmargune vorm küpsetuspaberiga (ka ääred). Riivi porgand, apelsini koor ja muskaat pähkel.

Pudista suuremasse kaussi muscovado suhkur, lisa õli. Klopi munad kergelt lahti ja lisa segule. Sega kergelt läbi. Sega hulka riivitud porgand, rosinad ja riivitud apelsini koor.

Sega teises kausis omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, sooda, kaneel ja riivitud muskaatpähkel. Sõelu taignakaussi ja sega õrnalt läbi. (Lõpeta segamine kohe, kui taigen on ühtlane). Taigen jääb õhulin ja voolav.

Vala taigen ettevalmistatud vormi ja küpseta 175 kraadi juures ilma pöördõhuta 35 minutit ja pöördõhuga 10 minutit. Lase vormis 5 minutit jahtuda, seejärel keera kook taldrikule ja eemalda küpsetuspaber. Lase jahtuda.

Valmista glasuur. Sega omavahel tuhksuhkur ja apelsini mahl. Koguseid võib vajadusel timmida:), et saaks ühtlase, piisavalt paksu, kuid endiselt voolava glasuuri. Nirista jahtunud koogile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar