Lehed

kolmapäev, 21. september 2011

Šokolaadi-toorjuustukook vaarikatega

Nii, lõpuks võtsin ka mina end kokku ja proovisin ära koogi, mis nii ammu to-do listis ootas tegemist. Põhjust koogi küpsetamiseks andis Marii ja Christiani külakäik ja ühtlasi ka minu lähenev sünnipäev (vol 1 siis). Mina leidsin retsepti siit. Sealne koogiteo kirjeldus on lihtsalt võrratu. Koogi retsept pärineb tegelikult Hummingbird Bakery koogiraamatust (mul on lootust see raamat eesti keelsena lähipäevail ka endale saada;)), samuti võib lugeda/vaadata retsepti ka nami-namist ja siit blogist. Kuna mina kasutasin 24 cm läbimõõduga koogivormi, siis minul kogused vastavalt sellele väiksemad ja kohati ka imelikumad:D. Kook on tõesti väärt proovimist.


Brownie kiht:
140 g šokolaadi
140 g võid
180 g tuhksuhkrut
2 muna
80 g sõelutud jahu

Cheesecake kiht:
300 g toorjuustu
105 g tuhksuhkrut (võib ka tavalist suhkrut kasutada)
1,5 muna

Vahukoore kiht:
200 g vahukoort
1-2 spl suhkrut
105 g vaarikaid (külmutatud ja sulatatud)

Peale:
vaarikaid

Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga.

Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta toasoe või suhkruga ning vahusta ükshaaval juurde munad. Lisa tasapisi sõelutud jahu ning viimasena sega juurde sulašokolaad. Vala brownie kiht vormi.

Cheesecke kihi jaoks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga (või suhkruga) ning lisa muna. Sega hoolikalt läbi. Vala cheesecake kiht vormi brownie kihi peale.

Küpseta 170 kraadises ahjus ~40 minutit (30 min ilma pöördõhuta ja 10 min pöördõhuga). Toorjuustukiht peab olema tardunud ja äärtest kergelt kuldse tooniga. Lase koogil ahjus jahtuda. Tõsta jahtunud kook üleöö külkappi.

Järgmisel päeval vahusta vahukoor suhkruga ning vahusta hulka sulatatud vaarikad. Kata kook vahukoorega. Kaunista vaarikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar