Lehed

esmaspäev, 11. juuli 2011

Kanapirukas rohke juustuga


Eks ma veidi imelik ole, et kuumal päeval pirukat küpsetan. Aga no mis teha, kui isutas nii väga:D. Ja see võrratult juustune pirukas oli seda ahjukuumust 100% väärt. Kes ei pelga paprikat (nagu mõned meie peres), siis oleks soovitatav seda ka lisada pirukale. Kook maitses väga hästi soojana värske salati kõrvale ja ka jahtununa niisama ampsata.
 
Põhi:
100 g võid
150 g jahu (2,5dl)
1 muna
näpuotsatäis soola
Täidis:
450 g kana kintsuliha (kondita ja nahata, Rannamõisa)
soola, paprikapulbrit
125 g mozzarellat
100 g valgehallitusjuustu
mõned päikesekuivatatud tomatid
180 ml piima
2 muna

Alusta põhja valmistamisest. Näpi külm või koos jahuga ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sool ning töötle ühtlaseks taignaks. Määri 24 cm läbimõõduga pirukavorm võiga ning suru taigen vormi põhja ja äärtesse. Torgi põhja sisse kahvliga mõned augud ja eelküpseta taigent 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) 10 minutit.


Tükelda kanaliha ja pruunista kergelt pannil (piisab roosaka värvi kadumisest tegelikult). Maitsesta soola ja paprikapulbriga.Tükelda ka mozzarella, valgehallitusjuust ning tomatid. Klopi munad piimaga lahti (võid lisada ka veidi soola). 

Puista kanatükid,juustutükid ja tomat eelküpsetatud põhjale. Vala üle muna-piima seguga. Küpseta 200 kraadises ahjus ~25-30 minutit (umbes poole küpsemise pealt lülitasin pöördõhu sisse).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar