Lehed

esmaspäev, 16. mai 2011

Rabarberikook veidikese jogurtiga


Veetsime supertoreda nädalavahetuse esivanemate seltsis:D. Algas see reedel Viljandist, jätkus laupäeval Jõgeval ja veidi hiljem Aoveres ja lõppes pühapäeval enne koju sõitu Aoveres mõnusa rabarberikoogiga. Kahjuks meil endil aias rabarberit pole, kuid see eest naabritädil on seda no nii nii palju:). See on tõeline rabarberi paradiis. Sain ka jutule, et saan hiljem sealt ka oma talvevarusid täita. Mis sa hing veel ihkad! Retsepti leidsin vanaema kokaraamatute vahelt. Ülesse oli selle märkinud ema väga hea sõbranna. Retsept on väga mõnus ja lihtne ning kook maitseb väga hästi. Ma kasutasin retseptis maasikajogurtit, siis sai kook veidike maasikamaitseline. Kuna meid oli palju, siis suurendasin ka koguseid (siia panen kirja originaalis antud kogused). Arvan, et antud koguste juures võiks kasutada 20x30cm kandilist vormi või 24-26cm ümmargust lahtikäivat vormi. Suhkru kogus tundus mulle alguses ikka päris hirmuäratavalt suur, kuid rabarberi hapukuse juures ei jäänud kook liiga magus.

Vaja läheb:
3 muna
1,5 klaasi suhkrut (~3,5 dl või 300 g)
100 g sulatatud võid
1 klaas jogurtit (~2,5 dl või 235 g)
~5 dl jahu (300 g)
1 tl küpsetuspulbrit
3-4 vart rabarberit
suhkrut ja kaneeli

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa jahtunud sulavõi ning jogurt. Sega ühtlaseks. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri kandiline vorm võiga, puista mannaga üle. Vala taigen vormi.
Puhasta ja tükelda rabarber ning laota taignale. Puista peale kaneeli ja suhkrut.

Küpesta 180 kraadises ahjus ~40 minutit.

*Lõpus tõstsin temperatuuri 200 kraadini, kuna kook ei tahtnud kuidagi läbi küpseda. Vajadusel võib koogi ka fooliumiga katta, et pealt ära ei kõrbeks. (Kuna retseptis polnud antud ei aega ega temperatuuri, siis tasuks siinkohal usaldada oma vaistu ja ka ahju).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar