Lehed

teisipäev, 26. aprill 2011

Ššš...šokolaadiküpsised


Mul ei ole kohe sõnu:). Need on tõeliselt head ja ülišokolaadised suussulavad küpsised. Retsepti leidsin siin.
Sellest retseptist saab kokku 24 päris suurt küpsist. Ja neid jätkus meil ikka mõneks ajaks, kuna need on ikka väääga šokolaadised ja võtavad magusaisu mõneks ajaks ikka ära küll:).

Vaja läheb:
200 g toasooja võid
85 g suhkrut (1 dl)
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
210 g nisujahu (3,5 dl)
20 g kakaopulbrit (kasutasin Vilma oma) (0,5 dl)
100 g tumedat šokolaadi

Hakkisin šokolaadi noaga päris jämedateks tükkideks (et hiljem ikka hamba all tunda oleks). Vahustasin toasooja või suhkruga. Lisasin tugevasti segades muna. Seejärel lisasin omavahel segatud jahu, küpsetuspulbri ja kakao ning segasin kiirelt taigna ühtlaseks. Viimasena segasin juurde hakitud šokolaadi. Tõstsin taigna 30 minutiks külmkappi  seisma. (Siinkohal märkuseks, et taigna võib mitu päeva enne küpsetamist ka valmis teha ja hoida seni külmkapis).


Seejärel jagasin taigna kaheks võrdseks osaks. Kummastki sain ühe plaaditäie ehk 12 küllaltki suurt küpsist. Seni, kuni tegelesin ühe plaaditäie küpsiste voolimisega, tõstsin teise poole tagasi külma.

Puistasin lauale kakaopulbrit ja voolisin selle sees taignast vorstikese, millest lõikasin noaga 12 võrdset tükki. Veeretasin peopesade vahel igast tükist pallikese, mille surusin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lapikuks.

Küpsetasin 175 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) 11 minutit. Tõstsin restile jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar