Lehed

esmaspäev, 4. aprill 2011

Mitte päris tavaline leivasupp


Teen aeg-ajalt magustoiduks kiiret ja mõnusat leivasuppi. Mulle meeldib lisada sinna sisse peale rosinate ka riivitud õuna ja sidrunikoort. Need annavad supile väga mõnusa ja veidi erilisema maitse. Viimasel ajal olen kasutanud leivasupi tegemisel Wabariigi musta leiba.


Vaja läheb:
~300 g musta leiba
~1,5 l vett
1 dl rosinaid
1 dl suhkrut
~2 spl heledat suhkrusiirupit
1/2 sidruni koor ja mahl
2 õuna
kaneeli

Pudistasin käte vahel leiva ja panin koos veega paarikümneks minutiks potti ligunema. Tõstsin poti tulele ja lasin umbes 10 minutit sellel podiseda.
Samal ajal leotasin rosinaid vees. Koorisin ja puhastasin õunad, ning riivisin jämeda riiviga ära.
Tõstsin poti tulelt ning saumikserdasin ühtlaseks. Tõstsin tagasi pliidile ning lisasin rosinad, suhkru, suhkrusiirupi, riivitud õunad. Riivisin hulka ka sidrunikoore ning pigistasin sisse sidrunimahla. Maitsestasin kaneeliga. Lasin korraks veel keema ja tõstsin poti pliidilt jahtuma. Vajadusel võib maitsestada veel suhkruga, kaneeliga jne.

Minule endale maitseb veidi soe leivasupp külma piimaga. Inessale see vastu maitseb see hoopis hapukoorega. Võib ka näiteks vahukoort vahustada juurde. Maitse asi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar