Lehed

pühapäev, 13. märts 2011

Kerged kanakotletid


Eile tegin õhtusöögiks selliseid lihtsaid ja kergeid kotlette. Maitsesid väga hästi kartulipüree ja värske salatiga.

Vaja läheb:
300 g delikatess kanahakkliha segu (Tallegg)
peotäis riivsaia
piima (riivsaia leotamiseks)
1-2 spl majoneesi
1 spl ketšupit
1 muna
soola, kuivatatud tilli, pipart
peotäis riivjuustu

Puistasin kaussi riivsaia ja valasin piima peale. Lasin riivsaial paisuda. Seejärel lisasin kõik ülejäänud koostisained ja segasin korralikult läbi. Vormisin märgade käte vahel kotletid ja panin need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetasin 200 kraadises ahjus (pöördõhuga) umbes 15 minutit (kuni kotletid on ilusad kuldpruunid). Poole küpsemise peal keerasin kotletid ümber.

Maitsesid hästi kartulipüree kõrvale (kogused oma tunde ja vajaduse järgi):
~ 1 kg kartulit
soola
~ 40-50 g võid
~ 1 klaas piima
~ 3 spl hapukoort

Keetsin kartuli soolaga maitsestatud vees pehmeks. Valasin vee ära. Lisasin sulavõi ja piima. Tampisin pudrunuiaga pudruks. Seejärel lisasin pudrule hapukoore ja vahustasin mikseriga korralikult läbi. Vajadusel võib veel soola lisada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar