Lehed

teisipäev, 1. märts 2011

Kaneelirullid

Käisin eile pisikesega jalutamas ja selline mõnus kevadine tunne puges põue. Päike paistis ja soojendas nina, mõned linnud laulsid ning lumi kergelt sulas ja ka asfalt hakkas kohati juba paistma. Sel ajal tekkis tohutu isu kaneelirullide järele, mis on veel kergelt soojad ja lonksata kõrvale külma piima. mmmm... Ja nii nad valmis saidki. Peaks mainima, et need vist seni mu paremini välja tulnud kaneelirullid. Tänud Namile retsepti eest.

Vaja läheb:
25 g pärmi
0,25 dl käesooja vett
50 g võid
1,5 dl piima
näpuotsatäis soola
0,5 dl suhkrut
umbes 6 dl jahu

Täidis:
75-100 g võid
1 dl suhkrut
0,5 spl kaneeli

muna (määrimiseks)


Lahustasin pärmi soojas vees. Sulatasin või väikeses kausis ja lisasin pärmile. Valasin juurde toasooja piima ja segasin juurde soola ja suhkru. Sõtkusin vähehaaval juurde jahu, kuni sain ühtlase taina. Sõtkuda tasuks päris korralikult, et pärm elu sisse saaks:). Katsin taignakausi rätikuga ja lasin soojas kohas umbes tund aega kerkida.

Vahepeal valmistasin täidise: segasin sulavõi, suhkru ja kaneeli.
 

Rullisin taigna jahusel pinnal ristkülikukujuliseks ja määrisin täidisega. Keerasin rulli, alustades laiemast servast. Lõikasin rulli 2-3 cm paksusteks ketasteks ja asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpsetasin 200 kraadises ahjus (pöördõhuga, mille viimastel minutitel keerasin maha, kuna saiad hakkasid liiga kiirelt pruunistuma mu meelest) 10 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar