Lehed

kolmapäev, 16. märts 2011

Juustune mustika-leiva pokaalimagustoit

See magustoit on mul juba mõnda aega olnud to do listis. Üks päev proovisin niisama karamellistunud leiba teha ja see oli nii hea. Lihtsalt ei saanud pidama. Ka retsepti autor hoiatas, et need võivad sõltuvust tekitada. Igatahes nüüd siis jõudsin sinnamaale, et magustoit ise ka valmis teha, enne kui mustikad sügavkülmast otsa saavad. Aga kuna see hetkel alles külmkapis oma aega ootab, siis maitsetest ja mõtetest hiljem:).

Vaja läheb:
6 viilu musta leiba
~40-50 g võid
4 tl fariinsuhkrut
näpuotsatäis kaneeli

200 g Merevaigu sulatatud juustu
2 dl hapukoort
1 dl suhkrut
2 munakollast
mustikaid (tunde ja isu järgi)

Alustsuseks võtsin sügavkülmast välja mustikad ja lasin neil toatemperatuuril sulada. Suvel seda muret pole:).
Lõikasin leivaviilud väikesteks kuubikuteks. Kuumutasin pannil või, puistasin leivatükid pannile ja praadisin mõned minutid. Seejärel lisasin suhkru ja kaneeli ning segasin läbi. Kui suhkur sulab ning leivatükid on sellega kaetud, võib panni pliidilt võtta.

Kuni leivatükid jahtusid, segasin omavahel sulatatud juustu ja suhkru, lisasin segades juurde hapukoore ning munakollased. Vahustasin veel korra mikseriga ka. 
Puistasin pokaalidesse jahtunud leivakuubikud, siis mustikad ning marjade peale panin paraja koguse juustusegu. Kordasin kõike senikaua, kuni kõik ained otsa said. Kõige peale panin mustikaid ja pannile järele jäänud karamellistunud leivapuru. Panin mõneks tunniks külkappi. 
Minul tuli sellest kogusest 3 suuremat ja kõrgemat pokaali.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar