Lehed

pühapäev, 27. veebruar 2011

Marmorjas toorjuustutort


Täna sai pisipreili 2-kuuseks ja selle puhul tahtsin teha mõnda head toorjuustukooki. Külmkapis oli toorjuust juba ootamas, kuid mõtet ei ühtki. Siis mulle meenus, et Katri tegi ühte head kooki Si-Si´s (või vähemalt see oli üks katsetus seda menüüsse võtta - ei mäletagi enam täpselt). Igatahes siit ta tuleb...tegin veidi muudatusi ka:) Retsept ise Pereköögi kokaraamatust. Ja kindlasti läheb ka kordamisele teine kordki:). Maitses väga hea.

Põhi:
150 g Selga kakaoküpsiseid
1 spl võid

Kate:
600 g toorjuustu
150 g Merevaiku
2 dl suhkrut
2,5 dl hapukoort
1 spl jahu
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
50 g tumedat šokolaadi

Purustasin küpsised köögikombainis peeneks puruks ja segasin sulatatud võiga. Vooderdasin lahtikäiva koogivormi (24cm) põhja ja ääred küpsetuspaberiga ja surusin küpsisesegu vormi põhja. Segasin hoolikalt suures kausis toorjuustu ja Merevaigu suhkruga (võib ka mikserdada mõned minutid). Seejärel lisasin toorjuustusegule munad ja segasin hoolikalt läbi. Tõstsin 4 dl toorjuustusegust teise kaussi. Sulatasin šokolaadi vesivannil ja lisasin kõrvale tõstetud 4dl toorjuutusegule. Määrisin pool heledast segust põhjale, seejärel pool tumedast segust, siis jälle hele ja viimasena tume segu. Segasin kergelt noaga, et saada marmorimustriline kate. Küpsetasin 160 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta 1 tund ja 15 minutit. Seejärel lasin koogil jahtuda. Katsin koogi kinni ja tõstsin üleöö külmkappi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar