Lehed

teisipäev, 10. august 2010

Mustikakissell kohupiimavahuga


Täna siis mustika kissellist, millest eile mainisin. Retsepti leidsin siit. See on selline mõnus lapsepõlve meenutav magustoit:) Ja jällegi on seda lihtsamast lihtsam teha:).

Kissell:
4 dl mustikaid
8 dl vett
~1 dl suhkrut
1,5-2 spl kartulitärklist

Kohupiimavaht:
300 g kohupiimapastat (vanillimaitselist)
200 ml vahukoort (35%)
suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Kisselli jaoks lasin vee keema, lisasin suhkru ning mustikad. Keetsin ~10 minutit. Segasin tärklise hulka veidi külma vett ning niristasin segades kissellile. Tõstsin poti tulelt. Lasin kissellil täielikult jahtuda. (Ise tegin eelmisel õhtul selle valmis).

Kohupiimavahu jaoks vahustasin vahukoore kergelt ära, lisasin suhkrud ning vahustasin mõnusalt tipuliseks selle. Lisasin kohupiimapasta ning vahustasin õrnalt veel segu väbi. Ja ongi valmis. Lõpuks valasin kisselli kaussi ning tõstsin kohupiimavahu keskele. Nämm!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar