Lehed

teisipäev, 22. juuni 2010

Suursugune võileivatort


Seda võileivatorti olen ma juba palju aastaid teinud ja no ei tüdine ära ka. See lihtsalt on nii hea. Retsepti sain kunagi ammu ühelt peretuttavalt.

Vaja läheb:
3 suurt röstsaia

Munakreem:
4-5 keedumuna
200 g juustu
200 g Merevaiku
2 spl paksemat majoneesi
250 g paksemat hapukoort
soola
1 pakk krabinuudleid

Kalakreem:
1 karp tuunikala vees
1 karp lõhekonservi
200 g Merevaiku
2 spl  paksemat majoneesi
250 g paksemat hapukoort

Segasin valmis muna- ja kalakreemi. Lõikasin saial kõik ääred ära, et tort oleks ilusama kujuga. Kasutan viimasel ajal suurt ahjuplaati alusena (katan selle hõbepaberiga). Laotasin alusele 3x3 saiaviilu (kogus võib erineda, sõltuvalt röstsaia ja aluse suurusest) ja katsin poole kalakreemiga. Seejärel ladusin taas saiaviilud ning pool munakreemist. Nüüd jällegi kiht saia ja kalakreem ning kiht saia ja munakreem. Seejärel tõstsin külmkappi üleöö imbuma. Enne serveerimist kaunistasin tordi ära. Kasutasin kurki, tomatit, krabinuudleid, muna. Vahel olen kaunistamisel kasutanud ka krevette ja riivjuustu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar