Lehed

teisipäev, 6. aprill 2010

Kräsupea


Eile õhtul tegin Lennarile tööle kaasa võtmiseks kräsupea. Olen seda ka varem korra teinud. Eelmine kord, kui tegin jäi ta veidi kuiva võitu, seega suurendasin seekord hapukoore kogust. Igatahes sain juba teada, et mehed sõid selle hea meelega ära:). Ju siis õnnestus, kuigi jändamist oli nii mis kole. Ma ei tea, mis värk eile oli, aga mul ei tahtnud glasuur kuidagi välja tulla. Ja nii ma siis jändasin sellega, kuni kolmanda korra pealt see enam-vähem õnnestus:) Siia panen kirja selle variandi, mida kunagi ammu proovisin (pärin nami-namist).
Aga mingi hetk oli tunne, et ma enam mitte kunagi selle koogi tegemist ette ei võta...ja siis loen igalt poolt, et see üks kergemaid kooke...ju on viga minus...ilmselgelt...

Vaja läheb (2 põhja):
4 muna
4 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
400 g hapukoort (võib lisada ka kondenspiima)
*3 spl kakaod (tumeda põhja jaoks)


Hele põhi: vahustasin 2 muna suhkruga. Lisasin 1 tl küpsetuspulbriga segatud 2,5 dl jahu ja segasin. Seejärel lisasin 200g hapukoort. Laotasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetasin 175 kraadi juures kuldpruuniks.
Tume põhi: vahustasin 2 muna suhkruga. Lisasin 2,5 dl jahu, mis on segatud 1 tl küpsetuspulbri ja 3 spl kakaoga. Seejärel lisasin 200g hapukoort. Laotasin küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpsetasin 175 kraadi juures umbes 15 minutit.

Immutamiseks:
1 kg hapukoort
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Kui hele põhi on jahtunud siis lõikasin selle kuubikuteks. Segasin hapukoore hulka suhkrud ja valasin kuubikutele peale. Segasin korralikult läbi ja lasin veidi seista, kuni tume põhi jahtub ja glasuuri valmistasin.

Glasuur: (kirjutan siia selle variandi, mis ma kunagi varem kasutasin ja mis õnnestus)

100 g võid
2 spl kohvikoort
3 spl suhkrut
2 spl kakaod

Sulatasin potis või ja lisasin sellele kohvikoore, suhkru ja kakao. Segasin ühtlaseks ja lasin jahtuda.

Kõige lõpuks asetasin siis tumeda põhja kandikule. Immutasin hapukoorega veidi. Katsin põhja heledate immutatud kuubikutega ja kõige peale valasin glasuuri. Lasin üleöö külmkapis seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar