Lehed

neljapäev, 25. märts 2010

Kohupiimakook, mis on kergelt õuna-kaneeline

Retsept on sama, mis maasika koogi puhulgi, lihtsalt polnud sel päeval maasikaid käepärast ja muffinite tegemisest jäi õunakuubikuid üle:).

Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250 g kohupiima
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
2 spl tärklist

Vahele:
õuna
kaneeli
suhkrut

Vahustasin toasooja või suhkruga, lisasin muna ja jahu, millesse on segatud küpsetuspulber. Katsin lahtikäiva koogivormi põhja ja ääred taignaga. Küpsetasin 200 kraadises ahjus (pöördõhuga) 10 minutit.

Puhastasin ja tükeldasin õunad kuubikuteks ja segasin kaneeli ja suhkruga. Laotasin õunauubikud ühtlaselt eelküpsetatud koogipõhjale.

Täidise jaoks vahustasin munad suhkruga, segasin juurde kohupiima, hapukoore ja tärklise. Valasin täidise õunakuubikute peale ja veel 30 minutiks ahju (ilma pöördõhuta).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar