Lehed

kolmapäev, 9. detsember 2009

Šokolaadi täidisega piparkoogid

Proovisin siis esmakordselt ära täidisega piparkoogid. Ma ei saa aru, miks ma varem pole neid teinud. Mäletan, et eelmine aasta ma piilusin neid netis, kuid tegemiseni ei jõudnudki. Ju ma arvasin, et see kole keeruline protsess on. Aga tegelikult...üllatus, üllatus...neid on väga kerge teha. Veidi aega ainult vaja varuda. Aga tulemus on seda ettevõtmist väärt.

Vaja läheb:
100 g šokolaadi

Rullisin piparkoogitaigna jahusel laual. Lõikasin taignast noaga ruudud. Ühe ruudu peale panin 0,5 tükikest Milka šokolaadi ja katsin selle teise taigna ruuduga. Surusin ääred korralikult kokku ja vajutasin piparkoogivormiga ilusa kujuga pipakoogi valmis. Tõstsin piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetasin 200 kraadises ahjus umbes 8-9 minutit. (Ühesõnaga nad peavad jääma ilusad kuldpruunid, seega aeg sõltub ikkagi ahjust, taigna paksusest jne).

Tulemus on väga super. Kindlasti teen täidisega pipakooke lähiajal veel (kuna need hävisid ülihelikiirusel meie laualt). Mõtlesin, et täidiseks võiks päris mõnus olla toorjuust (võtan selle endale plaani igatahes).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar